Opening Witkar autodelen Edam-Volendam

Op woensdag 13 juni 2018 vond de officiële opening van Witkar autodelen Edam-Volendam plaats bij hotel Spaander te Volendam. De opening is uitgevoerd door de oprichter van Witkar en tevens KAV Autoverhuur, Hemmie Kerklingh en de wethouders Hans Schütt en Wim Runderkamp van de gemeente Edam-Volendam.

De feestelijke opening werd ondersteund en gepresenteerd door Klaas Wilting, oud politie-woordvoerder van Amsterdam. Bekende Volendammers zoals Arnold Mühren, Henk Kras en Yvonne van Gennip reden een aantal van de deelauto’s de diverse wijken in van Edam – Volendam om ze daar te plaatsen.

Als kennismaking met het autodelen in Edam-Volendam kunnen nieuwe klanten in juni 2018 zich gratis registreren voor het gebruik van Witkar. Dit geldt ook voor thuisaanmeldingen, direct via de app of online.

De Witkar is een deelauto voor dag en nacht, 7 dagen in de week en kan gebruikt worden na éénmalige inschrijving. In de slimme Witkar-app kan men zien welke Witkar deelauto’s in de buurt staan. De gereden kilometers worden door de in de auto aanwezige software bijgehouden. Er is ook een tankpas in de auto’s aanwezig waarmee op kosten van Witkar getankt kan worden.

Diverse steden en locaties behoren tot de Witkar-zones waaronder Edam-Volendam, Rotterdam en Groningen. Binnen de Witkar-zones geldt een zogenaamde Free-floating regeling. Dit houdt in dat men de auto’s binnen de Witkar-zones overal gratis mag parkeren en achterlaten op reguliere parkeerplaatsen. Het is zelfs mogelijk om een auto achter te laten in een andere Witkar-zone als waar u bent ingestapt. U kunt bijvoorbeeld een auto huren in Edam-Volendam en deze achterlaten in Rotterdam. Witkar vormt hierbij de enige aanbieder van deelauto’s in Nederland die dit mogelijk maakt. Momenteel is Witkar hard bezig om ook in andere steden/locaties Witkar-zones te openen.

Daarnaast bestaat er een samenwerking tussen Witkar en IKEA Nederland. Bijna alle IKEA vestigingen behoren ook tot de Witkar-zones. Op deze manier is IKEA nog meer toegankelijk voor klanten en kunnen zij hun aangekochte (kleine) producten eenvoudig naar huis brengen.

Voor een geheel overzicht van de Witkar zones kunt u kijken op de locaties pagina of de in de Witkar app op uw mobiel.

Wilt u meer informatie over Witkar autodelen, Klik op onderstaande button. 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.